Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗ ΥΦΑΛΟΥ

Ο ήχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σώσει τους σκορπισμένους κοραλλιογενείς υφάλους, σύμφωνα με μελέτη.

Σε ένα άρθρο που δημοσίευσε η Nature Communications με τίτλο «Ο ακουστικός εμπλουτισμός μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη της ιχθυοτροφικής κοινότητας σε υποβαθμισμένο βιότοπο κοραλλιογενών υφάλων», οι επιστήμονες τόνισαν την έρευνα γύρω από την επίδραση του ήχου στα νεκρά ή πεθαμένα κοράλλια.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες εγκατέστησαν υποβρύχια ηχεία και μεταδίδουν τον ήχο κοραλλιογενών υφάλων με ακμάζοντα οικοσυστήματα. Οι ήχοι είδαν μια ακμή στη δραστηριότητα στις τοποθεσίες, με διπλάσια την αλιεία των ψαριών στους υφάλους, καθώς και μια αύξηση κατά 50% στα είδη των ψαριών που επισκέπτονται τους υφάλους, σε 40 ημέρες. Τα ψάρια βοηθούν τους νεκρούς ή τους πεθαμένους υφάλους να ανακάμψουν με τον καθαρισμό των υπαρχόντων κοραλλιών και δημιουργώντας χώρο για την ανάπτυξη νέων κοραλλιών.

Διαβάστε περισσότερα για τη μελέτη εδώ.

Ένα ρεκόρ που έγινε με πλαστικά που βρέθηκαν στις ακτές της Κορνουάλλας κυκλοφόρησε αυτό το έτος, με κέρδη από φυσικές πωλήσεις που πηγαίνουν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, Surfers Against Sewage.